Hlavní obsah

Autíčka na dálkové ovládání utáhla 1800 kilogramů těžký Jeep

Dokáže jedno autíčko na dálkové ovládání utáhnout skutečné auto? Pokud nemáte nějaké speciální, tak je odpověď poměrně zřejmá. Ale co když těch autíček bude několik?

Foto: Profimedia.cz

Autíčko na dálkové ovládání (Ilustrační foto)

Článek

Autoři kanálu MrBeast na YouTube se rozhodli zkusit utáhnout skutečný Jeep Grand Cherokee generace WJ pomocí autíček na dálkové ovládání. Po šesti spojili malá autíčka, ale byla všechna stejná a bylo jich hodně, takže odmítala komunikovat se svými ovladači kvůli rušení frekvencí.

Proto tahle malá autíčka ustoupila devíti větším strojům, dohromady v hodnotě zhruba sedm tisíc dolarů, tedy asi 150 tisíc korun. Ta už měla dostatek síly na to, aby Jeep, který je na videu a váží zhruba 1,8 tuny, rozpohybovala. Nijak rychle, ale hýbal se.

Ovšem pořád je možné, že je to celé sehrané a že rozjet Jeep autíčkám někdo zezadu pomohl zatlačením. V momentě, kdy se Jeep začne pohybovat, totiž nevidíme celé auto, jen jeho části.

K čemu to bylo dobré? Malá autíčka pak darovali na dobročinnost

Video má celkem asi 11 minut. Tahání Jeepu začíná až po více než šesti minutách, a pokud vydržíte u videa i po frustrujícím závodě dálkově ovládaných autíček, dozvíte se, že má tato šílenost alespoň charitativní podtext. Malá autíčka budou totiž darována organizaci Toys for Tots, která je o Vánocích rozdělí dětem z chudých rodin.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám