Hlavní obsah

Renault Clio RS dostane osmnáctistovku z Alpine A110 a Megane RS

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault připravuje novou generaci sportovního Clia. Tu současnou pohání přeplňovaná jedna-šestka a nová generace by si podle informací L’Automobile Magazine měla polepšit - o pohon předních kol se bude starat osmnáctistovka z modelu Megane R.S. nebo Alpine A110.

Foto: Renault

Renault Clio R.S. (2016)

Článek

Současné malé clio má pod kapotou také slušnou „nálož” - šestnáctistovka s turbem totiž produkuje v silnější verzi 162 kW (220 k) a 280 Nm točivého momentu. Což je na malé auto více než dost. U chystané nové generace ale motor posílí na svém zdvihovém objemu o dvě deci, a nahoru patrně půjdou i výkonové parametry.

Megane R.S., jenž zanedlouho zamíří do prodeje, pohání benzínová jedna-osmička, která dosahuje největšího výkonu 205 kW (280 k) a 390 Nm točivého momentu. Ten je přenášen manuální, nebo automatickou dvouspojkovou převodovkou EDC.

To Clio RS lze zatím koupit jen s automatem, uvidíme, jak na tom bude nová generace. U Clia RS ale počítáme s výkonem kolem 230 - 240 koní (a cenovkou kolem 600 tisíc), což by na takhle malé auto bylo vynikající. Stejný motor mimochodem pohání i krásné kupé Alpine A110, které si zatím v Česku nekoupíte.

Foto: Renault

Renault Mégane RS

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám