Hlavní obsah

Maybach ukáže extrémní luxus

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co znamená luxus, definuje dnes několik značek. Třeba Rolls-Royce nebo Maybach. Druhý jmenovaný přiveze do Číny na autosalon v Pekingu ohromný vůz, který bude ale měřit luxus jiným metrem.

Foto: Maybach

Detaily konceptu Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Článek

Už jméno Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury napovídá, o co půjde. Bude to koncept auta, kde si značka Mercedes-Benz prostřednictvím své luxusní divize Maybach ověří, jestli je v Číně stále dost peněz a zájemců o ten nejvyšší luxus. Ne vysoký luxus, skutečně ten nejvyšší, kde dřevo není ve skutečnosti nabarvený plast a kde kov je skutečně kovem. Kde designéři vytvářejí souhru s vozem na míru, nikoliv skládanku existujících prvků z jiných vozidel.

Maybach už ukázal několik poodhalujících fotografií. Jen se na ně podívejte. Tohle by měl být skutečný vrchol toho, co kdy u značky Mercedes-Benz bylo vyrobeno.

Foto: Maybach

Detaily konceptu Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Pravděpodobně půjde o SUV. Jak by také ne, když jde o nejlépe prodávaný typ karoserie. Takže žádná náhoda. Ostatně pro Maybach to není první terénní vůz, vždyť už v počtu 99 kusů nabídl solventním zákazníkům luxusní Mercedes-Maybach G650 Landaulet s vidlicovým dvanáctiválcem.

Foto: Mercedes-Maybach

Mercedes-Maybach G650 Landaulet (2017)

Z fotografií a náčrtu vidíme, že interiér bude opravdu originální. Ani kousek z nějakého současného modelu. I tlačítka na volantu jsou dělána přesně pro tento koncept. A pak všude jen kůže, kov a dřevo. A samozřejmě velký displej.

A to nejzajímavější nakonec – podle zatím nepotvrzených informací nepůjde jen o koncept, který někam zapadne. Prý by se jeho sériová verze měla objevit na podzimním autosalonu v New Yorku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám