Hlavní obsah

Alfa Romeo chce postavit giulii jako kupé s technikou F1

Novinky, fra

Jak to vypadá, Alfa Romeo si konečně uvědomila, kde je její nejsilnější stránka - mezi emocionálně silně zabarvenými vozy. A tak příští rok hodlá představit kupé na bázi Alfy Romeo Giulia, ale s fantastickou technikou.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Giulia QV - parádní auto, které ale prodejní čísla netrhá.

Článek

Kupé od Alfy Romeo patrně nebude mít horší prodejní výsledky než sedan Giulia. Ta se prodává špatně a značku nespasí, ačkoli měla. A když mateřský koncern Fiat ještě stále do ztrátové značky investuje, protože zavřít Alfu Romeo by byl gigantický automobilový hřích (alespoň v Itálii), tak je konečně na spadnutí auto, které nestrhá prodeje, ale může se stát další legendou v historii firmy. A že jich Alfa Romeo má.

Nové kupé by mělo konkurovat třeba BMW 4, Audi A5 nebo Mecedesu-Benz C. Jenže proti nim bude mít něco v téhle kategorii neuvěřitelného. Techniku formulových speciálů – regeneraci kinetické energie ERS. Ta má snížit spotřebu paliva, a hlavně zvýšit výkon auta. Podle zahraničních serverů by hned od začátku měl být model vlastně konkurentem pro ty nejsilnější verze výše zmíněných značek, takže by měl prohnat třeba BMW M4 (317 kW) nebo dokonce BMW M4 CS (338 kW).

Design přídě by měl vycházet z modelu Giulia, ale od předního sloupku bude auto jiné. Na zádi by mělo dominovat odlišné jméno než dnes používané Giulia Coupé. Pravděpodobně se dočkáme návratu GTV nebo Sprintu.

Reklama

Související témata:

Související články

Souboj roku: Alfa Romeo Giulia QV proti BMW M3

Alfa Romeo začala konečně znovu dělat rychlé sedany s klasickou koncepcí. Vyzvat ikonické BMW M3 tak pro nás bylo takříkajíc povinností. A výsledky našeho...

Výběr článků

Načítám