Hlavní obsah

Porsche 911 nebude nikdy elektromobilem, říká šéf značky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devětsetjedenáctka bude existovat jako plug-in hybrid, ale čistým, „bateriovým” elektromobilem podle Olivera Blumeho nikdy nebude. V nové generaci se ukáže už letos, ale na plug-in hybrid si ještě pár let počkáme.

Foto: Porsche

Současné Porsche 911 (na snímku) jezdí jen na benzín.

Článek

Porsche 911 bude mít plug-in-hybridní verzi o vysokém výkonu, ale nikdy nebude zcela elektrifikované. Řekl to šéf automobilky Oliver Blume na výroční konferenci o výsledcích, jak informoval web Automotive News Europe.

Čistě bateriový pohon 911 nečeká, přestože elektrické a hybridní modely mají u Porsche tvořit čtvrtinu prodejů do roku 2025. Ani zmíněný plug-in hybrid nebude u ikonické 911 k mání nějak brzy. Nová generace tohoto modelu, označená 992, má být představena ještě v průběhu letošního roku, avšak bez plug-in-hybridní verze.

Má do nabídky přibýt až za několik dalších let při faceliftu. A to i přes fakt, že vývoj 992 probíhá již s tím, aby bylo kam vysokonapěťové baterie ve voze umístit. „Čekáme na pokrok ve vývoji baterií,” odůvodňuje odklad Blume.

Foto: Porsche

Porsche 911 (991) Carrera S (ilustrační foto)

Porsche prý zvažovalo vývoj elektrické verze modelů 718 Boxster a Cayman, ale zatím rozhodnuto není. „Představili jsme 718 Boxster a Cayman v roce 2016. Ještě nejsme v bodě, kdy bychom museli rozhodnout, kam se věci budou ubírat,” uvedl na konferenci Blume.

Jistotou je i elektrické Mission E, které má na trh přijít v příštím roce, a také že na jeho základě vznikne několik dalších aut. Jedním z nich má být stroj založený na konceptu Mission E Cross Turismo, který se ukázal letos v Ženevě. [celá zpráva]

Dozvěděli jsme se také další technický detail chystaného Mission E. Rychlonabíječka má být schopna vozu dodat energii na 100 kilometrů jízdy během pouhých čtyř minut nabíjení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám