Hlavní obsah

Čínská automobilka míří do Evropy, auta jí bude vyrábět v Belgii Volvo

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem roku 2019 začne společnost Volvo Cars vyrábět ve své továrně v belgickém Gentu automobily pro čínskou značku Lynk & Co. Volvo zde vyrábí kompaktní SUV XC40, v rámci čínské značky půjde o podobně velký model postavený na stejné platformě.

Foto: Lynk & Co 3x

Lynk & Co 01

Článek

Kompaktní Volvo XC40 se nabízí s pohonem všech čtyř kol a v levnějších verzích také pouze s předním pohonem. Pohání jej výhradně dvoulitrové čtyřválcové motory, benzínové i naftové.

A na stejné platformě CMA bude postaven i nový model automobilky nazvaný Lynk & Co. Ta zatím v Evropě auta neprodává, a právě jejich výroba v Belgii je „otevřenými dveřmi” pro vstup na, z hlediska očekávání zákazníků, velice náročný evropský trh.

Mimochodem evropská verze modelu triviálně nazvaného 01 se testovala i na českých silnicích.

Foto: Lynk & Co

Lynk & Co 01

Továrna v Gentu je jedna ze dvou evropských továren „automobilového” Volva, funguje od roku 1965 a nyní zaměstnává zhruba pět tisíc lidí. Vyrábí se zde XC40 a hatchbacky Volvo V40, V40 Cross Country a sedan S60.

Lynk & Co je čínská značka automobilky Geely, od roku 2016 registrovaná na adrese ve švédském Göteborgu. Majitelem společnosti Volvo Cars je od roku 2010 čínská firma Zhejiang Geely Holding. Kromě dvou evropských má automobilová divize Volva také tři továrny v Číně.

Foto: Volvo

Továrna Volvo v belgickém Ghentu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám