Hlavní obsah

Škoda mění plány a první elektromobil nabídne už za rok

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda už dříve potvrdila, že v roce 2020 přijde na trh její první komerční čistě elektrický automobil. Půjde o středně velké SUV. Nyní však mladoboleslavská automobilka ústy šéfa prodeje v ČR Luboše Vlčka potvrdila, že elektromobil přijde ještě o rok dříve.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Citigo (2017)

Článek

První elektrickou škodovkou nakonec bude malé citigo, jediný model vyráběný mimo Českou republiku (v Bratislavě). Jaký bude dojezd, zatím není zřejmé. Vzhledem k tomu, že technicky identický Volkswagen Up již existuje v elektrické verzi, dá se očekávat stejná technika.

V praxi by to znamenalo dojezd nejméně 160 kilometrů a dobu nabíjení nejméně šest hodin. Podle informací britského Autocaru by měl být dojezd 300 kilometrů.

Elektromotor v upu nabízí celkový výkon 60 kW (82 k) a točivý moment 210 Nm; spotřeba v jeho případě dosahuje 11,7 kWh za každých sto ujetých kilometrů.

V příštím roce dorazí superb v plug-in hybridní verzi, o rok později pak elektrické SUV, jehož podobu naznačila loňská studie Vision E.

V roce 2025 chce Škoda podle Autocaru nabízet deset hybridních či elektrických modelů.

Foto: Škoda Auto

Škoda Vision E

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám