Hlavní obsah

Bývalý zaměstnanec žaluje Teslu, prý vědomě prodávala vadná auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý regionální manažer automobilky Tesla tvrdí, že hlásil nadřízeným nekalé praktiky při prodeji aut, zejména zamlčování drahých oprav aut zákazníků před doručením. Za to měl být degradován a pak propuštěn. Tesla nařčení popírá.

Foto: Tesla

Tesla Model S P100D (Ilustrační foto)

Článek

Adam Williams pracoval pro Teslu jako regionální manažer ve státě New Jersey od roku 2011. Vloni koncem léta firmu opustil - a nyní ji žaluje. A podle právníka, kterého si najal, by měl být chráněn jako whistleblower - člověk, který upozorňuje na nekalé praktiky. Zprávu přinesl web The Verge.

Williams tvrdí, že automobilka vědomě prodávala auta s vážnými závadami. Prý byl svědkem, kterak společnost „nezpravila zákazníky o drahých opravách” poškození jejich aut, ke kterému mělo dojít před doručením. Automobilka prý místo toho prodala tato auta jako použitá nebo s označením předváděcího či půjčovaného vozu.

Toto se mělo dít na konci roku 2016 a na začátku roku 2017. Dle vlastních slov to nahlásil svému nařízenému Lennymu Peakeovi, regionálnímu manažerovi Tesly pro východní pobřeží Spojených států, a Jeromovi Guillenovi, viceprezidentovi automobilky.

Krátce nato měl být degradován na servisního manažera prodejny Tesla ve Springfieldu v New Jersey. O něco později měl být znova degradován na pozici jménem „mobilní manažer” a konečně v září 2017 propuštěn. Williams uvádí, že jeho odsouvání z vedoucích pozic a následný „padák” byly odplatou za to, že nesouhlasil s nekalými praktikami a hlásil je vedení.

Automobilka Tesla takováto obvinění samozřejmě popírá. Uvádí, že stížnosti Williamse nestojí na reálných základech a že byl dvakrát degradován a propuštěn kvůli svým nedostatečným pracovním výkonům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám