Hlavní obsah

Odlehčené Ferrari 488 GTB se jmenuje Pista, přijede do Ženevy

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ferrari 488 GTB je základem pro novou verzi auta, které je lehčí, silnější a vůbec po všech stránkách lepší. Má jméno Pista, což v italštině znamená trať.

Foto: Ferrari

Ferrari 488 Pista

Článek

Tohle Ferrari 488 Pista si vzalo za základ Ferrari 488 GTB, což je zřejmé na první pohled. Jenže úpravy na voze jej změnily ve skutečný speciál. Všude je znát snaha o co největší snížení hmotnosti auta. Všude je karbon. Auto tak zhublo o 90 kg na 1280 kg.

Foto: Ferrari

Ferrari 488 Pista

Foto: Ferrari

Ferrari 488 Pista

Zároveň dvojitě přeplňovaný osmiválec o objemu 3,9 litru dostane několik úprav, takže se výkon posune na 530 kW (721 koní) a točivý moment o 10 N.m na 770 N.m. Auto dostane nové převody i diferenciál, se kterými se pak sníží i zrychlení z 0 na 100 km/h za 2,8 sekundy. Maximální rychlost by měla překročit 340 km/h.

Vůz navíc je zcela přepracován co do aerodynamiky. Měly by tu být využity podobné postupy jako u Formule 1, takže přítlak by se měl zvýšit o 20 %.

Cena ještě není známa. Auto totiž bude naplno odhaleno až na autosalonu v Ženevě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám