Hlavní obsah

Hyundai Santa Fe odhaleno, chce zaujmout obří maskou a úzkými světlomety

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai po dvou skicách odhalil design nového modelu Santa Fe, středně velkého SUV, které se v rámci prodejů popere i se Škodou Kodiaq. Design nového korejského SUV odkazuje na menší model Kona, přední části vévodí dělené světlomety.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe (2018)

Článek

Přední část nového Santa Fe doplňuje obří maska chladiče a dva páry vertikálně umístěných diodových světel s linkou ve tvaru číslice 9. Vnější kabát tedy vypadá podobně jako na prvních skicách. [celá zpráva]

Úzké světlomety připomínají již zmíněné kompaktní SUV Kona, které právě zamířilo k evropským dealerům.

Čtvrtá generace Santa Fe měří na délku 4770 mm a je široká 1890 mm. Výška ani hodnota rozvoru náprav zatím zveřejněny nebyly, ve srovnání se současným modelem novinka mírně narostla. Na délku o 70 milimetrů, je rovněž o 10 mm širší. Současný rozvor by tak logicky mohl vzrůst z 2700 na 2770 milimetrů.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe (2018)

Víme, že nové Santa Fe bude vybaveno bezpečnostním balíčkem SmartSence. Ten zahrnuje samočinné brzdění s detekcí chodců, sledování mrtvého úhlu, udržování v jízdním pruhu, adaptivní tempomat se samočinným rozjetím v koloně nebo varování před kolizí. Novinkou je zatím nepříliš rozšířený systém zabraňující srážce při couvání, který využívá automatického brzdění.

V nabídce bude pětimístná i sedmimístná verze. Korejský konkurent kodiaqu se bude nabízet s pohonem všech, nebo jen předních kol. Cenu zatím automobilka nezveřejnila, očekáváme, že se tak stane během světové premiéry na ženevském autosalonu.

Foto: Hyundai

Hyundai Kona (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám