Hlavní obsah

Design nového vozu Hyundai Santa Fe překvapí

Novinky, maž

Hyundai hodlá čtvrtou generaci středně velkého SUV Santa Fe ukázat v únoru na speciální akci a následně začátkem března na ženevském autosalonu. První skica naznačuje mnohé z toho, jak bude novinka vypadat.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe (skica, 2018)

Článek

Dvě dostupné skici naznačují, že vnější vzhled rozhodně usedlý nebude. Úzké světlomety připomínají nové kompaktní SUV Kona, které právě zamířilo k evropským dealerům. Přední část nového Santa Fe doplňuje obří maska chladiče a dva páry vertikálně umístěných diodových světel.

Zadní partie pak spoléhají na výrazná, do boku protažená světla a skloněný zadní sloupek, proti němuž „jde” vzhůru vytažené zadní okno. Je to jenom skica, základní tvary ovšem naznačuje dobře.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe (2012)

Foto: Hyundai

Hyundai Kona (2017)

Bližší technická data zatím Hyundai nesdělil. Víme tak pouze to, že vozidlo bude vybaveno bezpečnostním balíčkem SmartSence. Ten zahrnuje samočinné brzdění s detekcí chodců, sledování mrtvého úhlu, udržování v jízdním pruhu, adaptivní tempomat se samočinným rozjetím v koloně nebo varování před kolizí. Novinkou je zatím nepříliš rozšířený systém zabraňující srážce při couvání, který využívá automatického brždění.

V nabídce bude pětimístná i sedmimístná verze. Korejský konkurent kodiaqu se bude nabízet s pohonem všech, nebo jen předních kol.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe (skica, 2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám