Hlavní obsah

V Rusku postavili Mercedes G z ledu, dostal funkční motor

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská tuningová firma Garazh 54 se občas zaměřuje na stavbu opravdu divných kousků. Aktuálně sestavila terénní auto připomínající legendární Mercedes-Benz G. Jenže je celý z ledu. A dokonce se v něm lze projet.

Foto: Garazh 54

Mercedes G z ledu

Článek

Jak dlouho takový vůz z ledu vydrží? Neroztaje? Nikoli. Firma se totiž nachází v ruském Novosibirsku, kde zatím problémy s globálním oteplováním nemají, spíše naopak. Každý stupeň nahoru znamená vítanou změnu.

Použitých šest tun ledu na vůz bylo sestaveno dohromady za dva týdny. Led drží konstrukce z ocelových čtvercových profilů, mezi které se jednotlivé kostky ledu nasunuly.

Základem ´ledového´ auta ale není mercedes. Vevnitř je skutečný motor a podvozek, ovšem z terénního vozu UAZ 469, který je u nás velmi známý. Motor je funkční, stejně tak i podvozek a řízení. Jen karoserie je průhledná a bez dveří. Ale co, auto není na nějaký komfort, je to reklama na firmu, která stojí v centrálním parku města. Aby bylo auto dobře vidět, je podloženo LED páskami, které mění barvu.

Pokud se vám zdá, že to je pořádný úlet, podívejte se na stránky firmy. Mají toho na svědomí mnohem více. A jsou to opravdu zvláštní vozy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám