Hlavní obsah

Zatím tajné: Kia bude vyrábět velké SUV Telluride

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po roce, kdy značce Kia klesaly prodeje v segmentu SUV, což je ten nejdynamičtěji rostoucí trh, se Kia rozhodla to zvrátit a začít vyrábět velký sedmimístný vůz Telluride.

Foto: Kia

Kia Telluride Concept

Článek

Tedy ono to ještě není oficiální, ale jednoduchá rovnice toho, když Orth Hedrick, viceprezident pro produktové plánování, řekne pro Ward Auto, že brzy bude něco nového a přitom zveřejní plány značky, kdy mezi lety 2019 a 2020 má vyjet mezi lidi velké SUV, má jasný výsledek.

Kia má celkem solidně velké portfolio vozů SUV (Sportage, Sorento, Soul) i takzvaných crossoverů (Stonic, Niro), ale nic opravdu velkého, na čemž se vydělává nejvíc peněz, zatím nemají. A přitom jsou trhy, které si velká auta vyloženě žádají.

Foto: Kia

Kia Telluride Concept

Foto: Kia

Kia Telluride Concept

Ostatně směřování velkého SUV Telluride napovídá i to, že jako koncept byl vůz představen v USA na autosalonu v Detroitu roku 2016. Auto postavené na bází Kia Sorento, ovšem s hybridním pohonem. Zde se spojuje vidlicový šestiválec o objemu 3,5 litru s elektromotorem. Ten by měl samozřejmě především snižovat spotřebu paliva a také zlepšovat dynamické vlastnosti vozu.

Otázkou je, zda se podobná technika dostane i do sériového auta a také, zda jak moc se bude nové auto podobat konceptu. Design je totiž stránkou, která nebyla zrovna pochválena. Sice má všechno, co lidé mají rádi – vekou masku, světla zapuštěná do karoserie jako Rolls-Royce a veliká kola, ale tak nějak to celé nebylo přijato úplně kladně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám