Hlavní obsah

Netrpělivě očekávané BMW řady 8 se objeví na závodu v Daytoně

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Twitter a Facebook automobilky BMW měly napilno. Objevily se tam totiž první fotografie a video nové řady 8.

Nové BMW 8 bude představeno už tento rok. A takhle se testuje.Video: BMW

 
Článek

Ano, není to žádná sláva, jen jediná fotka nezakrytého auta je zezadu a ve tmě, ale ukazuje opravdu nádherné tvary vozu. Dalších pak pár fotek je v maskovaném stavu. A automobilka ukázala také video, v němž se kupé prohání v Itálii na okruhu, kde mu dávají pořádně do těla, aby poznali, kde by mohla být ještě nějaká chybička.

Foto: BMW

BMW 8

Očekávali jsme, že BMW tento vůz vytáhne letos. Nevěděli jsme ale kdy. Původní předpoklad byl za několik měsíců. Při prvních snímcích jsme to zkrátili na několik týdnů. Jenže pak vyšla zpráva a ono to vypadá, že auto se objeví už za pár dní na závodu Rolex 24 v Daytoně. BMW totiž říká, že jejich sportovní verze M8 by tu mohla v klidu závodit. A taky to prý udělá. Přiveze BMW M8 GTE do závodu, který se koná 27. a 28. ledna.

Co o autě víme? Především to, že to nebude žádné ořezávátko. Pod kapotou vidlicový osmiválec, vidlicový dvanáctiválec a pravděpodobně i agregát z BMW M5, tedy přeplňovaných 4,4 litru v osmi válcích s výkonem 600 koní.

Uvnitř samozřejmě vytříbený vkus a pohodlí.

Foto: BMW

BMW 8

Foto: BMW

BMW 8

Foto: BMW

BMW 8

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám