Hlavní obsah

Alfa Romeo chce vyrobit konkurenta pro Porsche 911

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po lehkém kupé 4C by Alfa Romeo podle nepotvrzených informací měla za dva roky přijít s modelem 6C. Ten by převzal techniku i design sedanu Giulia. Se spekulací přišla tuningová firma Pogea Racing, která se na úpravy italské značky dvě desetiletí specializuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alfa Romeo. Ilustrační fotografie

Článek

Alfa Romeo Giulia je i přes malá prodejní čísla velice dobře vymyšleným sedanem s motorem vpředu a poháněnou zadní nápravou. Na stejné platformě již vzniklo SUV Stelvio. Třetí karosářská verze – kupé – by tedy byla logickým pokračováním.

Zprávy úpravce Pogea Racing vycházejí z dobře informovaného zdroje přímo z vedení automobilky. Technický základ by poskytla Giulia z její nejvýkonnější verze Quadrifoglio Verde, jenž má motor upravovaný přímo Ferrari.

Třílitrový vidlicový šestiválec má dvě turba a výkon 510 koní (375 kW). A manuální převodovku, pokud chcete. Na tom není kromě ubrání jednoho páru dveří potřeba nic měnit a konkurent pro Porsche 911 – tedy velikostně a výkonově podobné sportovní kupé s pohonem zadních kol – je na světě. Zda se ho dočkáme, je otázka. Podle interních informací by to mělo být v roce 2019.

Foto: Alfa Romeo, Novinky

Alfa Giulia QV

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám