Hlavní obsah

Koncept BMW X7 se v Detroitu nakonec neukázal

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncept velkého BMW X7, největšího SUV v nabídce mnichovské automobilky a vozu vyráběného v USA, měl být na autosalonu v americkém Detroitu jedním z hlavních vystavovaných modelů. Jenže nakonec se vůbec neobjevil.

Foto: BMW

BMW Concept X7 iPerformance (2017)

Článek

Důvod je bizarně prostý. Jak zjistil server Automotive News, koncept v ceně desítek miliónů korun cestou na výstaviště nabouralo nákladní auto. Podrobnosti nehody nejsou známy, informaci potvrdil mluvčí BMW.

Koncept musel být značně poškozen, drobné oděrky či promáčkliny totiž mechanici zvládají opravit doslova za pár desítek minut. Před lety na koncernovém večírku Volkswagenu nešťastně nabourali auto od Seatu - přes noc byla karoserie opravena a nový model byl hned ráno na prvním novinářském dni ve stavu, že nikdo nic nepoznal.

Na výstavišti Cobe Center měl koncept X7 vybrané speciální místo. Automobilka nakonec odstranila z polepů na sklech písmeno X a narychlo zde vystavila řadu 7. BMW X7 se poprvé naživo ukázalo loni v září na frankfurtském autosalonu, v Detroitu měla být jeho americká výstavní premiéra. Do prodeje zamíří zkraje roku 2019. [celá zpráva]

Koncepční automobily jsou obecně velice drahé, jejich cena je těžko vyčíslitelná, automobilky udávají desítky miliónů korun. Občas si vyrobí kopii, která není pojízdná, od originálu ji ale nepoznáte. To byl i případ studie Vision S od Škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám