Hlavní obsah

Shelby Mustang GT500 přijede v roce 2019. Bude mít přes 700 koní, říká Ford

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chybí vám konkurent Hellcatu s modrým oválem? Příští rok se to má změnit, avizuje Ford. Nevíme, co bude pod kapotou, ale zvenčí má GT500 vypadat dost agresivně. Poprvé v historii také má dostat automat - desetikvalt z F-150 Raptor.

BEZ KOMENTÁŘE: Ford Shelby Mustang GT500 (animace)Video: Ford

 
Článek

Vrchol nabídky Fordu Mustang aktuálně tvoří Shelby Mustang GT350, resp. jeho ostřejší verze R. V obou případech je pod kapotou atmosférický osmiválec Voodoo o objemu 5,2 litru, který má plochou klikovou hřídel a výkon 533 koní.

GT350 je něco na způsob Corvette Grand Sport nebo posledního Camara Z/28 - atmosférický motor, manuál a technika postavená na to, aby si nadšení a schopní řidiči tohle auto co nejvíc užili v zatáčkách a samozřejmě na okruzích.

Jsou to auta, která se řídí, ne kterými se člověk chlubí v hospodě, že jsou nejsilnější na světě a podobně. Na chlubení - a na čtvrtmílové sprinty - tu je Chevy Camaro ZL1, Dodge Challenger SRT Hellcat, příp. Demon - a od roku 2019 tu bude i Ford Shelby Mustang GT500.

Foto: Ford

Ford Shelby Mustang GT350

Automobilka to oznámila prostřednictvím videa, které si můžete pustit výše. Je to počítačová animace, která zabírá některé detaily připravovaného Mustangu. Ukazuje, že GT500 dostane velké křídlo na zádi, přední nárazník s lízátkem a podstatně zvětšenými nasávacími otvory a velké výdechy horkého vzduchu v kapotě.

Potvrzené informace o technice však nemáme. Hovoří se o tom, že pod kapotou bude V8 Voodoo jako u GT350, jen že bude přeplňovaný a s výkonem přes 700 koní. A také o tom, že GT500 dostane poprvé v historii tohoto označení automatickou převodovku. Měl by to být stejný desetikvalt, jaký pracuje v současném Fordu F-150 Raptor.

Zbývá jediná otázka, a to jestli bude GT500 okruhový stroj jako Corvette ZR1, anebo jestli to bude kladivo na čtvrtmílové sprinty ve stylu zmíněného Challengeru SRT Hellcat. Na tuhle otázku budeme znát odpověď zhruba za rok, představení v Detroitu v lednu 2019 se zdá být pravděpodobným.

Reklama

Výběr článků

Načítám