Hlavní obsah

Ford Mustang Bullitt: Limitovaná edice oslavuje 50 let legendárního filmu

Novinky, maž

Ford na právě zahájeném autosalonu v Detroitu představil limitovanou edici, která oslavuje 50 let od vzniku legendárního filmu Bulittův případ. Pětilitrový osmiválec mírně posílil, nyní má 475 koní.

BEZ KOMENTÁŘE: Ford Mustang Bullitt Video: Ford

 
Článek

Bullittův případ, akční detektivní snímek z roku 1968, proslavila nejdelší automobilová honička, jaká se do té doby ve filmu objevila. Bezmála sedm minut zběsilé jízdy, kdy v ulicích San Francisca v zeleném Fordu Mustang detektiv Steve McQueen stíhá mafiány v černém Dodge Chargeru, vešla do dějin.

A Ford by nyní rád stylově oslavil 50 let od prvního uvedení filmu. Nový Mustang z limitované edice Bullitt má světle zelenou barvu karoserie, stejně jako filmové auto. Ale k dostání je i černá. Kola mají 19 palců, vyvedena jsou v černém retro designu. Zajímavostí je, že maska chladiče je černá a chybí jí rovněž logo.

Foto: Ford

Ford Mustang Bullitt (2018)

Foto: Ford

Ford Mustang Bullitt (2018)

Pětilitrový osmiválec posílil o 25 koní. Nyní má 475 koní (349 kW) a 569 Nm. Motor je spojen stylově s manuální převodovkou, která má bílou hlavici - stejně jako McQueenovo auto ve slavném filmu. A změnami prošlo i naladění výfuku s aktivními klapkami - pusťte si video, zvuk linoucí se ze čtyř koncovek výfuku zní skvěle.

K dealerům v USA dorazí Mustang Bullitt letos v létě. Zatím ale není jasné, kolik bude stát a jak velkém množství automobilů Ford do prodeje pošle.

Foto: Ford

Ford Mustang Bullitt (2018)

Foto: Ford

Ford Mustang Bullitt (2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám