Hlavní obsah

Auta budou mít monitor i ve střeše, promítne cokoli

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jen málo míst, kde byste čekali velký monitor méně, než je vnitřní část střechy vozu. Firma Harman právě takovou střechu s ohromným QLED monitorem, na kterém se promítá cokoli podle nálady, představila.

BEZ KOMENTÁŘE: Harman přidal na střechu auta displej, který má navozovat dobrou náladu u cestujícíchVideo: Harman

 
Článek

Harman prý reflektuje požadavek lidí, aby automobil byl i místem relaxace a zábavy. Ne jen krabice na přesun z bodu A do bodu B. Prostě být v pohodě a příjemně se naladit i díky cestě vozem. A tak dal na střechu displej a propojil ho s infotainmentem.

Foto: Harman

Harman Monnscape - obrazovka pro dobrou náladu

Technika se snaží uklidňovat majitele podle toho, jaká je denní doba, co má zrovna v plánu apod. Pokud spěchá na poradu a nestíhá, asi mu těžko nabídne uklidňující zurčení potůčku, bude to něco rychlejšího.

Naopak - při odpolední klidné jízdě domů pak mohou cestující relaxovat pod oblohou plnou obláčků, zelených stromů a za zvuku přírody nebo vhodné hudby.

Foto: Harman

Harman Monnscape - obrazovka pro dobrou náladu

Na veletrhu elektroniky CES v americkém Las Vegas, který právě probíhá, ukázal ale Harman ještě více zajímavých věcí. Například interiér auta, kde výše uvedené zvuky může poslouchat každý z cestujících zvlášť. Reprosoustava je nastavena tak, že každý může poslouchat to svoje, aniž by to slyšeli ostatní.

Velmi zajímavá je i přístrojová deska od této firmy. Je opět založena na QLED technologii o ohromujících velikostech. Na první pohled vypadá jednoduše a elegantně. Řidič má své vlastní budíky za volantem, na pruhu přes přístrojovou desku se promítají jen nejdůležitější informace.

Ovšem stačí se dotknout příslušného bodu a od volantu až ke dveřím spolujezdce se přístrojová deska vysune a odhalí, že jde vlastně o ohromný displej. Ten je možné různě přizpůsobovat, ovládat dotykem nebo trojicí kruhových ovladačů na samotné desce apod.

Foto: Harman

Přístrojovka v neaktivním stavu

Foto: Harman

Přístrojovka po plném vysunutí displeje

Pokud se vám tento kokpit líbí, máte možnost si ho i koupit. Tedy jen jako příplatkovou výbavu k Maserati GranCabrio, a to za nelidovou cenu 338 000 dolarů (asi 7,4 miliónu korun). Systém se prý dá instalovat i do mnoha dalších modelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám