Hlavní obsah

Nejméně prodávaná auta v Česku za minulý rok

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sdružení dovozců automobilů před pár dny zveřejnilo statistiky nejprodávanějších nových automobilů v Česku. Tím úplně nejprodávanějším je Škoda Octavia s 27 tisíci prodanými kusy. Jak to vypadá na druhé straně tabulky?

Foto: Audi

Audi TT – loni se v Česku dle statistik SDA prodaly tři kusy.

Článek

Audi prodala za loňský rok v Česku pouhé dva modely R8, v případě levnějšího TT to bylo jenom o kus více. Nedobré byly prodeje sportovní Toyoty GT86, zábavné lehké zadokolky se u nás loni prodaly jen dva kusy. Stejný „úspěch” měl Ford s malým modelem Ka. Volvo v případě modelu S60 Cross Country prodalo tři kusy.

A pak tu jsou „jednokusovky”, celkem pochopitelné u drahých značek, u nichž je pro Česko přiřazen jeden kus na celý rok. Ferrari kupříkladu prodalo za loňský rok v Česku jedinou F12 Berlinetta a jediné GTC4Lucco. Maserati má v případě modelu Grand Turismo na kontě též jeden prodaný kus.

Jednokusé prodeje zaznamenal podle statistik SDA také Lexus s modelem LS a  Volkswagen se Sciroccem (nyní se již neprodává).

Foto: Ferrari

Ferrari F12berlinetta (2012)

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Toyota GT 86

Foto: Lexus

Lexus LS 500h - první fotografie

Reklama

Výběr článků

Načítám