Hlavní obsah

Nepodceňujte nástrahy zimních silnic, ukazuje video z Michiganu

Jak to vypadá, když spousta lidí najednou podcení nástrahy zimní jízdy, ukazuje video z Michiganu. Takové množství aut rozházených po příkopech se jen tak nevidí. Mohlo za to jen nepřizpůsobení jízdy podmínkám.

Foto: Ondřej Grym, Novinky

Jízda v zimních podmínkách může být zrádná. (Ilustrační foto)

Článek

Zima na většině území Česka ještě nestihla plně projevit svou sílu, ovšem to neznamená, že by se člověk nemusel mít na pozoru. Nástrahy zimní jízdy jsou mnohé a vánice, mlha a zasněžená vozovka k nim nepochybně patří. A není radno je podceňovat.

Řada z nás má ještě v paměti hromadnou nehodu na D1 z 20. března 2008, při které bylo také kvůli sněžení a nepřizpůsobení jízdy poškozeno 231 aut a zraněno 30 lidí. [celá zpráva]

Hromadná nehoda na videu níže takových rozměrů ani zdaleka nedosahuje. Můžeme si ji prohlédnout z kamery na voze odtahové služby, který byl přivolán. Unikátní je skutečnost, že na úseku dlouhém přinejmenším stovky metrů vidíme auta rozházená po příkopech.

Video pochází z jižního směru dálnice US 31 v Michiganu, severně od města Muskegon. Dálnice musela být zhruba dvě hodiny uzavřena, aby bylo možné auta odklidit. Nemáme zprávy o žádných zraněních, ale poškozených aut tu jistě nebylo málo.

A co bylo důvodem pro tolik aut v příkopech či „v sobě”? Podle dostupných zpráv jen nepřizpůsobení stylu jízdy situaci v místě a rychlost nepřiměřená podmínkám.

Posted by MLive.com on Wednesday, 27 December 2017

Reklama

Výběr článků

Načítám