Hlavní obsah

Subaru WRX STI se loučí, o nástupci zatím automobilka mlčí

Novinky, maž

Subaru WRX STI, poslední evoluce nejostřejší Imprezy to má nahnuté, v Evropě skončí v polovině příštího roku. V Anglii se ukázala Final Edition a Top Gear napsal lakonický titulek: Subaru WRX STI je mrtvé.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Subaru WRX STI

Článek

Ve Velké Británii se už s STI loučí edicí příznačně nazvanou Final Edition. Ta nepřináší nic nového, standardně má 19palcová litá kola a účinnější brzdy Brembo. Na autě a u řadicí páky šestistupňové manuální převodovky je pak vyvedený nápis této edice.

Podle mluvčího českého zastoupení Subaru, Zdeňka Zikmunda, prodej stávající verze WRX STI skončí poslední srpnový den příštího roku. Od prvního září totiž začíná platit nová emisní norma Euro 6c, kterou už 300koňový přeplňovaný plochý čtyřválec s kódem EJ25, neplní.

Test Subaru WRX STI (2015)Video: Novinky

Podle Zikmunda importér patrně využije možnost doprodeje skladových vozů, dle legislativy tak může zbývající zásoby prodávat ještě rok.

Během listopadu Subaru uvede, zda bude nástupce postavený na základech nové Imprezy, která se zanedlouho začne prodávat v Česku. Jen doufáme, že šestice ikonických písmen nepotká osud dalšího „rally auta na běžné silnice”, tedy Mitsubishi Lancer Evo. Fanouškům tohoto modelu v případě nástupce pouze zbyly oči pro pláč... [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám