Hlavní obsah

Polestar ukázal svůj první model, má 1000 Nm a geny Volva

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská automobilka Volvo rozhodla, že Polestar bude samostatnou značkou. Jejím prvním modelem je hybridní kupé, které využívá techniku Volva.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Polestar ukázal svůj první model, má 1000 Nm a geny Volva Video: Reuters

 
Článek

První model od Polestaru je hybridní kupé, schopné čistě na elektřinu ujet 150 kilometrů. Krásně tvarovaný model má karoserii z karbonu, zvýšenou tuhost podle Volva o 45 procent a snížené těžiště. „Jednička” je postavena na modulární platformě SPA, podobně jako současná volva. Zajímavostí je elektrické odpružení Öhlins integrované v podvozku.

Foto: Polestar

Polestar 1

Foto: Polestar

Polestar 1

Elektrický motor spolupracující s klasickým spalovacím agregátem nabízí výkon 600 koní a točivý moment 1000 newtonmetrů. Obvykle zveřejňované časy zrychlení 0-100 km/h a nejvyšší rychlost zatím švédsko-čínská automobilka neuvedla.

Polestar 1 by se měl sériové výroby dočkat za dva roky. Zatím nebyla zveřejněna ani předběžná prodejní cena. Model Polestar 1 bude vyráběn v čínském Čcheng-tu. Veškeré další modely s logem Polestaru již budou ryze elektrické.

Foto: Polestar

Polestar 1

Foto: Polestar

Polestar 1

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám