Hlavní obsah

Karoq dostane příští rok verzi SportLine s dvoulitrovým benzínovým motorem

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Karoq má zatím coby nejvýkonnější benzínový motor přeplňovanou patnáctistovku. V závěru příštího roku ale nejmenší SUV od Škody doplní dvoulitrový čtyřválec.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Karoq

Článek

Vrcholné provedení nazvané SportLine se bude mírně lišit přední maskou a hlavně dostane v rámci modelové řady Karoq nejvýkonnější motorizaci. Půjde o dvoulitrové TSI, dobře známé ze superbu či z kodiaqu. V případě modelu Karoq nabídne standardní výkon 140 kW, a tedy 190 koní a 320 newtonmetrů točivého momentu.

Vrcholná verze se bude nabízet výhradně s pohonem všech čtyř kol a sedmistupňovým dvouspojkovým automatem DSG. Naše první jízdní dojmy z karoqu najdete v dřívějším článku. [celá zpráva]

Škoda dále neoficiálně potvrdila verzi Scout s bohatším oplastováním, o „sportovní” verzi RS zatím nebylo rozhodnuto. Pokud by přeci jenom vznikla, půjde nejspíš o plug-in hybrid, kombinující benzínový agregát s elektromotorem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám