Hlavní obsah

Octavia se poprvé dostala mezi tři nejprodávanější modely v Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Octavia se v srpnu vůbec poprvé dostala mezi trojici nejprodávanějších aut v Evropě. Polepšila si na žebříčku oproti červenci ze čtvrtého na třetí místo. Škoda Auto se s počtem 47 535 prodaných vozů umístila na devátém místě, za BMW a před Toyotou. Vyplývá to z aktuálních údajů společnosti JATO Dynamics.

Foto: Škoda Auto

Článek

Registrace nových aut se v srpnu zvýšily v Evropě o 5,4 procenta. Nejprodávanějším modelem byl v srpnu v Evropě VW Golf, kterých si zákazníci koupili 30 986. Na druhém místě figuruje Renault Clio s počtem 16 859 kusů. Třetí skončila Octavia, tohoto modelu se prodalo v Evropě 15 857 kusů. Poprvé do první pětky se dostala Dacia Sandero, která skončila na pátém místě s počtem 13 828 prodaných vozů.

Automobilka Škoda Auto již dříve uvedla, že v srpnu zvýšila celosvětově své dodávky zákazníkům o 6,7 procenta na 86 100 vozů. Propad prodejů zaznamenaly všechny modely značky vyjma Superbu a Kodiaqu.

Octavia zůstává navzdory poklesu nejprodávanějším modelem značky. V srpnu jich automobilka dodala 29 800, což je meziročně o 3,1 procenta méně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám