Hlavní obsah

Dalších 60 koní pro Audi RS5

Nové Audi RS5 Coupe bylo představeno teprve v březnu na ženevském autosalonu. Už teď ale vychází první úpravy od tuningových specialistů. Tato od ABT přidává dalších 60 koní.

Foto: ABT

ABT Audi RS5 Coupe

Článek

ABT je první, kdo s úpravou RS5 Coupe přišel. Vidlicový šestiválec o objemu 2,9 litru stále poskytuje prostor pro zlepšení, které u téhle německé firmy využili a přidali k původním 450 koním dalších šedesát, takže výsledek je opravdu fantastických 510 koní (375 kW). K tomu je ale nutné také připočítat nárůst dalších 80 Nm na výsledných 680 Nm.

Foto: ABT

ABT Audi RS5 Coupe

Foto: ABT

ABT Audi RS5 Coupe

Pokud plánujete koupit Audi RS5 Coupé a zalíbila se vám tahle úprava, tak byste měli vědět, že ABT si jí cení na 4760 euro, což je asi 125 000 korun.

Zdá se, že ABT vypustilo auto ještě dřív, než stačilo otestovat jeho charakteristiky. Standardní auto zvládne zrychlit na stovku za 3,9 sekundy. Omezovač rychlosti je standardně nastaven na 250 km/h, je ale možné jej za poplatek odpojit a pak se zvedne maximálka někam k 280 km/h.

Pokud chcete něco praktičtějšího, počkejte si na podzim, kdy Audi představí nový model RS4 Avant. A pár měsíců a ABT určitě přinese stejnou pohonnou jednotku i do tohoto vozu.

Audi RS5: zrychlení 0-280 km/hVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám