Hlavní obsah

Seat vybírá název pro nové SUV, přišlo 10 130 návrhů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělský Seat vyzval širokou veřejnost, ať mu pomůže vybrat název pro nové SUV. Do soutěže se zapojilo více než 130 000 lidí ze 106 zemí. Konečné jméno oznámí automobilka v polovině října.

Foto: Seat

Seat Arona byl pojmenován podle španělského městečka. Jaký název ponese SUV, které chce automobilka představit příští rok, ještě není rozhodnuto.

Článek

Seat pro svá SUV už od roku 1982 (model Ronda) vybírá názvy španělských měst či vesnic - Ateca a Arona. Není divu, že všech devět finálových jmen z 10 130 obdržených návrhů odkazuje na španělskou geografii. Jsou to v abecedním pořadí: Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco a Teide.

Všechny nabízené návrhy byly prověřeny ze tří hledisek: zda charakterizují hodnoty značky a produktu, zda se dobře vyslovují a mají pozitivní význam a konečně také to, zda jsou legální - tedy zda je nemá zaregistrované jiná firma.

Nový model se představí v roce 2018.

Anketa

Který název byste vybrali pro nové SUV od Seatu?
Abrera
8,6 %
Alboran
4,5 %
Aran
15,9 %
Aranda
2,3 %
Avila
33,2 %
Donosti
1,4 %
Tarifa
3,2 %
Tarraco
29,5 %
Teide
1,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 220 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám