Hlavní obsah

Peugeot a Citroën budou ve Francii prodávat auta přes internet

Novinky, maž

Společnosti Peugeot a Citroën oznámily, že své modely budou v domovské Francii prodávat přes webové stránky. Týká se to i luxusněji pojatých modelů pod značkou DS. Automobily se přes internet již prodávají, skupina PSA je první výrobce, který takto bude své produkty nabízet v Evropě.

Foto: Repro Peugeot webstore/ Novinky.cz

Na tomto webu si ve Francii můžete koupit například Peugeot 208. Anglický překlad chybí.

Článek

Přes internet se dnes dá koupit skoro všechno, prodej nových automobilů ovšem patří k okrajovému zájmu. Přece jenom je jeho koupě pro většinu lidí náročnější (a o dost více emotivní) než třeba nákup ledničky.

Skupina PSA nově začala prodávat auta přes internet zatím v domovské Francii. Citroën takto svá auta nabízí v Brazílii, od ledna letošního roku si peugeoty přes internet koupíte ve Velké Británii. PSA plánuje internetový prodej i v dalších evropských zemích.

Radka Matthey, tisková mluvčí Peugeotu, na dotaz Novinek uvedla, že v Česku se v dohledné době neplánuje prodej vozů Citroën či značky DS před internet.

V Česku si můžete auto koupit přes celosvětovou počítačovou síť, prodej nabízí od loňska Auto Palace (deset automobilových značek) a od letošního roku také Alza (výhradně elektromobily Tesla).

Anketa

Koupili byste si auto přes internet?
Ano
72,5 %
Ne
27,5 %
Celkem hlasovalo 109 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám