Hlavní obsah

Toyota v Česku zvýšila do května prodej o 78 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská Toyota zvýšila v tuzemsku prodej od ledna do konce května o rekordních 78 procent na 3748 vozů. Dostala se tak do první desítky značek. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců automobilů. První je značka Škoda s růstem prodeje o tři procenta na 36 681 vozů,

Foto: Toyota

Toyota Yaris – v Česku nejprodávanější Toyota

Článek

V prodeji privátním zákazníkům dosáhla Toyota v uvedeném období dokonce pátého místa s 1653 prodanými vozy a nárůstem 57 procent. Prodej aut do firemních flotil se pak proti loňsku zdvojnásobil.

Největší zájem je mezi zákazníky o model Yaris, který byl na jaře uveden ve své modernizované variantě. Dalšími oblíbenými modely jsou v letošním roce Auris, crossover Toyota C-HR a nejprodávanější vůz Toyota Corolla.

Prodej nových osobních aut na českém trhu vzrostl v květnu meziročně o 11 procent na nový rekord 27 009 vozů. První je od ledna do května značka Škoda, následuje Volkswagen, který zaregistroval 12 906 aut, tedy o čtvrtinu více než loni. Třetí Hyundai zvýšila odbyt o tři procenta na 8390 aut. Na dalších místech skončily značky Ford, Dacia a Renault.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám