Hlavní obsah

Sedm generací Porsche 911 do miliónu. Které se vám líbí nejvíc?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V továrně v německém Zuffenhausenu vyrobili zelené Porsche 911, které má jednu zvláštnost – je miliónté. Sedm generací bylo zapotřebí k tomuto milníku. Podívejte se a řekněte, která generace je podle vás ta nej.

Sedm generací Porsche 911Video: Porsche

 
Článek

Miliónté Porsche 911 Carrera S si koupit nemůžete. Pojede velkou Porsche Tour přes celou Zemi. Zastaví se na zeleném pekle Nürburgringu, podívá se do Číny i do Skotska. Ukáže svou zeleno-zlatou tvář i v USA a nakonec to všechno završí slavnostním příjezdem do Porsche muzea.

Foto: Porsche

Miliónté Porsche 911

Ovšem celý příběh začal někdy jindy. Byl rok 1963 a po modelu 356 přišlo zcela jiné číslo – 911. Auto, které se stalo legendou už v době své první generace. A nikdy tahle legenda nezašla. Porsche si uvědomuje, že 911 je prostě pojem a může dělat auta, jako je Macan, který se prodává jak housky v supermarketu, ale milión 911 prostě znamená něco jiného.

A víte, co to třeba i dokládá? Že 70 % všech prodaných aut s tímto číslem je v dobré kondici a jsou provozuschopné! To znamená, že po celém světě je nyní 700 000 devětsetjedenáctek, kterým můžete jen otočit klíčkem a…

Samozřejmě že postupně se auto vyvíjelo. Postupně se z neposedného vozu, který mohl řídit jen opravdu zkušený řidič, stal předmět pro denní ježdění. A může to být třeba i model Turbo. Přesto se nic neztratilo z řidičské vášně, sportovních schopností a sexappealu.

Ve videu nahoře nebo tady se podívejte na všechny řady, jak šly po sobě. A hlasujte, která je vašemu srdci nejbližší.

Foto: Porsche

Porsche 911 první generace

Foto: Porsche

Porsche 911 druhé generace

Foto: Porsche

Porsche 911 třetí generace

Foto: Porsche

Porsche 911 čtvrté generace

Foto: Porsche

Porsche 911 čtvrté generace

Foto: Porsche

Porsche 911 šesté generace

Foto: Porsche

Porsche 911 sedmé generace

Anketa

Která generace Porsche 911 je vašemu srdci nejbližší?
První
9,8 %
Druhá
9,1 %
Třetí
32,2 %
Čtvrtá
14,4 %
Pátá
5,2 %
Šestá
5,5 %
Sedmá
23,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1844 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám