Hlavní obsah

Bentley představilo speciální auto pro chovatele sokolů

Bentley má speciální divizi Mulliner, která splní jakékoli přání svých zákazníků. A protože v arabských zemích je oblíbené sokolnictví, přišla na řadu i speciální verze SUV Bentayga právě pro chovatele dravého ptactva.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga Falconry Mulliner

Článek

Arabské země mají jedno specifikum, které se udržuje napříč staletími – sokolnictví. Tenhle způsob lovu byl vždy důležitý v pouštních oblastech, protože tam nikdo na lov, jako v lesích kolem Karlštejna, nevyjede. Dnes je samozřejmě lovení pomocí sokolů spíš sport, ale stále je pokládán za sport králů.

Bentley Bentayga FalconryVideo: Bentley

Mulliner připravil speciální auto pro ty, kteří se sokolnictví oddávají. V kufru vozu je velký bok s různými přihrádkami, které obsahují vše potřebné pro tento sport – od kožené rukavice, čepiček pro sokola, přes místo na občerstvení v podobě termosek na čaj a hrníčků, až po speciální bidýlko s trávnou pro ptáka. Jedno bidýlko je ale i v interiéru na loketní opěrce. Vše je samozřejmě v nejlepší kůži a dřevu.

Foto: Bentley

Bentley Betnayga Falconry Mulliner

V interiéru je také motiv sokolnictví obsažen. Intarzie na výplních dveří a přístrojové desce nesou nádherně vypracované ptáky letící nad pouští. Jinak je interiér v červeno-černé prvotřídní kůži.

Bentley Bentayga Falconry je auto, které bylo vyrobené pouze v jediném exempláři. Ale firma podotýká, že v případě zájmu je možné upravit takových vozidel víc. Samozřejmě na specifické přání zákazníka. Samozřejmě s cenovkou patřičně vysokou, která se nikdy nikomu neřekne. Jako v tomto případě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám