Hlavní obsah

Mini láká milovníky kempování. Stan postavíte na střeše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jen málo aut, kterými byste pravděpodobně na kempování do přírody nejeli. Mezi taková patří Mini. Konkurenty by mu mohly být třeba Fiat 500 nebo Piagio Ape. Ale Mini na rozdíl od nich tuhle možnost má.

Foto: Mini

Mini Countryman s kempingovým stanem

Článek

Neodsuzujme však auto předem. Základem je sice Mini, ale je to nový Countryman, který má vyšší světlou výšku, trochu plastů navíc, možnost pohonu všech kol a pak na střeše speciální box.

Foto: Mini

Mini Countryman s kempingovým stanem

Ten dělala opravdu odborná italská firma – jmenuje se Autohome a její portfolio jsou, jak jste jistě pochopili, obytné automobily a příslušenství. V boxu, který se jednoduše rozdělí a zvedne na plynových vzpěrách je totiž stan. Žádná laciná tretka. Je to opravdu velmi kvalitní nástavbový stan s kompletním vybavením, jako je super matrace, LED osvětlení, dvojice vchodů a žebřík. Vše je umístěno na standardních ližinách auta.

Padesát let společnosti Autohome je opravdu znát. Vše je i ve složeném stavu pečlivě aerodynamicky optimalizováno, v rozloženém stavu si za svou prací stojí a nabízejí solidní záruku, a kdo by si myslel, že v tomhle stanu bude mít klaustrofobii, tak mu musíme prozradit, že vnitřní výška je 94 cm.

Zatím vám neřekneme, kdy se takhle kempovací nástavba objeví i u nás, ale tyhle doplňky moc dlouho netrvají. Takže jestli máte zájem, nezbývá než počkat na cenu.

Foto: Mini

Mini Countryman s kempingovým stanem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám