Hlavní obsah

Malé SUV od Škody přijde za dva roky, Fabia Combi skončí

Novinky, Martin Žemlička

Na exkluzivní prezentaci nové Škody Karoq v Estonsku jsme hovořili s Christianem Strubem, šéfem vývoje Škody. Dozvěděli jsme se, kdy skončí Fabia Combi a proč podobný osud patrně dopadne i na model rapid v karosářském provedení liftback.

Foto: Škoda Auto

Škoda Karoq (maskovaný prototyp). V roce 2019 přijde ještě jedno SUV.

Článek

„S malým SUV přijdeme v roce 2019,” potvrdil pro Novinky.cz Christian Strube. „Půjde o model větší než fabia, který bude nabízen výhradně s pohonem předních kol,” dodal šéf vývoje Škody.

Kodiaq a nástupce yetiho karoq tak dostanou ještě třetí SUV model. A to se zvažuje ještě u Kodiaqu Coupé, byť patrně pouze pro čínské trhy. Logicky při „SUV ofenzívě”, kdy automobilka nemá vývojové a výrobní kapacity, musí některé modely skončit.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Fabia Combi II. a III. generace

Se stoprocentní pravděpodobností to bude fabia v karosářském provedení kombi a podobný osud čeká patrně i Rapid liftback. Zatím o tom nebylo rozhodnuto, ale verze po nynějším faceliftu (ještě se neprodávají) se nebudou na vybraných trzích – například v Itálii – nabízet už nyní.

Se sportovním provedením karoqu se nepočítá, ale vzniknou deriváty Sportline či Laurin & Klement. V roce 2018 přijde větší facelift superbu, o dva roky později zcela nová, čtvrtá generace octavie, nejprodávanějšího modelu od Škody.

Foto: pro Novinky.cz Markus Heimbach

Nový karoq novinářům (na snímku s redaktorem Novinek) představil mj. šéf vývoje Škoda Auto Christian Strube.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám