Hlavní obsah

Mitsubishi L200 pro opravdové muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na výstavě užitkových vozů v Birminghamu se objevila dvojice pickupů Mitsubishi L200, upravená od divize na speciální projekty. Oba jsou drsnější kusy, ale jeden je sériový projekt a druhý je prostě unikát.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi L200 Desert Warrior

Článek

Už i Mitsubishi postavilo vlastní divizi pro speciální projekty (Special Vehicle Projects), která bude mít na starost auta, jako jsou třeba tahle. Obě jsou v barvě Electric Blue, obě jsou v základu Mitsubishi L200, ale tím ta podoba tak nějak končí.

Sériová verze L200 Barbarian SVP, která bude vyrobena v počtu 250 kusů má k tomu navíc velké blatníky v černé barvě (je to černý lak Cosmos Black), sedmnáctipalcová kola s nasazenými terénními pneumatikami BF Goodrich, několik dalších úprav interiéru, velký plech pod motorem apod.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi L200 Barbarian

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi L200 Barbarian

Druhý model Desert Warrior je už jiného zrna. Poznáte ho na první pohled. Blatníky nemá lakované do černa ale také modrou barvou. No a k tomu hromadu nýtů, nový nárazník s navijákem, světel, že by s nimi mohl osvítit tenisový Grand Slam, terénní závodní pružení, rám z trubek, vzadu dvě rezervy na korbě a mezi nimi motocykl a hlavně ohromné přítlačné křídlo nad korbou.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi L200 Desert Warrior

Ještě jedno mají obě auta společné. Tím je motor – turbodiesel 2,4 litru s výkonem 134 kW a točivým momentem 430 Nm. Tenhle agregát může být spojen buď s šestistupňovou manuální převodovkou, nebo s pětistupňovým automatem.

Ještě jednu věc vám dlužíme – cenu. Samozřejmě že v prodeji bude jen Barbarian a ten stojí v přepočtu skoro jeden milión korun. Ale zatím nemáme informace, jestli se nějaký kousek podívá i do ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám