Hlavní obsah

SsangYong ukázal oficiálně nový Rexton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před lety se i v Čechách prodával SsangYong Rexton. V té bídě značky to bylo „pěkné“ auto. Ale firma zkrachovala, koupila ji indická společnost a ta ji znovu nastartovala. Nový Rexton ukazuje, že SsangYong zase jede.

Foto: SsangYong

SsangYong Rexton

Článek

Korejská automobilka, která měla takové finanční problémy, že zkrachovala, teď zase vykazuje velké prodeje. Především na domácím trhu. Proč? Protože má co nabídnout. Každý půlrok představuje nějaký koncept a každý rok nový model. Rexton je tu.

Zdá se vám povědomý? Ano, na pařížském autosalonu se představil koncept LIV-2, ze kterého vychází. Vlastně nevychází. Rexton je LIV-2. Jen srovnejte obě auta:

Foto: SsangYong

SsangYong Rexton

Foto: Ssangyong

Ssangyong LIV-2

Ano, SsangYong koncept změnilo jen minimálně a posílá jej do sériové výroby. Auto s rozměry 4850 x 1960 x 1800 mm výrazně snížilo svou hmotnost proti předchůdci. Používá totiž moderní materiály, jako je vysokopevnostní ocel pro konstrukci klece karoserie.

Uvnitř jsou tři řady sedadel a také vysoký komfort. Tak například audiosystém se ovládá přes 9,2palcový displej, který zvládá komunikaci s Androidem i nakouslým jablkem. Z výbavy jmenujme třeba i 3D pohled do exteriéru pomocí kamer, který usnadňuje parkování.

Foto: SsangYong

SsangYong Rexton

Co bude pod kapotou? To zatím nevíme. Snad to SsangYong řekne na autosalonu v Soulu, kde se auto poprvé představí naživo. Už se blíží. Spekuluje se o dvou zajímavých pohonných jednotkách. Jsou to zážehový dvoulitr (225 koní, 350 Nm), nebo vznětový čtyřválec 2,2 l (181 koní, 420 Nm).

Zvlášť ten benzínový je zajímavý. Vstřikování má extra vysoké tlaky (2000 barů) a k tomu nízkootáčkové turbodmychadlo s variabilním nastavením lopatek. Oba motory by měly být v nabídce se šestistupňovou manuální převodovkou a také s automatem. Benzínový agregát získá šest a naftový sedm stupňů.

Líbil by se vám tento SsangYong Rexton? Měla by se zase značka k nám vrátit? Hlasujte.

Anketa

Chtěli byste, aby se SsangYong třeba s modelem Rexton vrátil na náš trh?
Ano
76,5 %
Ne
23,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 503 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám