Hlavní obsah

Škoda odhalila siluetu nového SUV kupé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, že Škoda představí v Číně sourozence SUV Kodiaq v podobě menší a sportovnější „kupé“ varianty, už víme dávno. Teď firma odhalila obrys konceptu, který v Šanghaji předvede. Bude to Vision E?

Škoda Crystal DesignVideo: Škoda Auto

 
Článek

Škoda poslala tiskovou zprávu, kde hovoří o křišťálovém designu (Crystal Design), který má být poctou českému křišťálu a práci českých sklářů. Přiložené video toho ale moc neodhalilo.

Zpráva ale ještě zmiňuje, že se na autosalonu v Šanghaji objeví elektromobil. Zatím jen jako koncept, ale v roce 2020 má být prvním opravdovým elektromobilem značky Škoda v novodobé historii, který se dostane do sériové výroby.

Foto: Škoda Auto

Škoda Vision E

Takže si tipujeme, že v Šanghaji se objeví zvýšené kupé Vision E, které bude velikostně přibližně stejné jako model Rapid (ostatně ten by měl prý být nahrazen právě verzí SUV). Bude elektrické a bude to koncept, který nabídne design inspirovaný českým křišťálem.

A pak? Na podzim přijede Škoda Yeti (nebo možná Karoq, což je u patentového úřadu zaregistrované jméno) a pak také velké kupé odvozené od kodiaqu. Prostě SUV letí a Škoda toho využívá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám