Hlavní obsah

Škoda začala prodávat kodiaq, 80 procent zákazníků zvolilo dieselový motor

Novinky, maž

V polovině listopadu spustila Škoda předprodej nového modelu Kodiaq a do nynějšího oficiálního zahájení prodeje nasbírala v Česku 3500 závazných objednávek. Naprostá většina zákazníků zvolila dieselový motor. Na tento model vyráběný v Kvasinách se čeká dva měsíce až půl roku.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq

Článek

Z informací, které nám automobilka poskytla, vyplývá, že z dosavadních objednávek modelu Kodiaq tvoří sedmimístné konfigurace menšinu, konkrétně 40 procent.

Naopak zcela dominantní jsou TDI motory, 40 procent českých zákazníků dosud zvolilo nejvýkonnější vznětovou jednotku 2.0 TDI 140 kW, standardně spojenou s pohonem všech kol a samočinnou převodovkou DSG. Dalších 40 procent zákazníků si pak objednalo tentýž motor, ovšem s výkonem 110 kW. Celých osmdesát procent objednaných vozů bude tedy mít motor dieselový.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Škoda Kodiaq

Každý pátý kodiaq s benzínovým motorem

Benzínový motor si zatím pro kodiaq koupil každý pátý zákazník. Bezmála osmdesát procent objednaných kodiaqů je ve vrcholné výbavě Style. Devět z deseti zákazníků si vůz individuálně konfiguruje.

„Nejpopulárnější barvou je bílá s více než čtvrtinovým podílem (odstíny Moon a Candy) a šedá s taktéž zhruba pětadvacetiprocentním podílem (odstíny Quartz a Business). Černý lak volí takřka 15 procent zákazníků,” uvedl pro Novinky.cz Vojtěch Med z tiskového oddělení automobilky.

Na evropských trzích se kodiaq začne prodávat příští týden, od dubna pak zamíří do Ruska, kde jsou modely typu SUV oblíbené. V Německu Škoda během prvních deseti dní po spuštění předprodeje registrovala 10 tisíc závazných objednávek.

Test Škody Kodiaq v zimních podmínkách najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám