Hlavní obsah

Škoda láká v Austrálii na pětiletou záruku. V Česku jen za příplatek

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australské zastoupení Škody začalo od Nového roku bez příplatku poskytovat pětiletou záruku bez omezení počtu kilometrů. Dosud byla v této zemi tříletá, uvedl server Car Advice.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Škoda Kodiaq

Článek

V Česku mají škodovky standardní záruku dva roky, za nevelký příplatek 2000 korun si záruku můžete prodloužit na pět let. Limitem je 100 tisíc ujetých kilometrů, za příplatek 6800–15 200 korun (podle modelu) lze pětiletou záruku prodloužit na 150 000 kilometrů.

V Austrálii, kde je zákonem daná tříletá záruka, nově od začátku roku Škoda nabízí pětiletou bez příplatku. Pro soukromé uživatele bez limitu najetých kilometrů. Fleetoví zákazníci mají rovněž pětiletou záruku, limitem je ale 150 tisíc ujetých kilometrů.

Škoda má v Austrálii 32 dealerů

Volkswagen přitom nabízí pouze tříletou záruku, která je v této zemi nejobvyklejší. Jako první začal v Austrálii nabízet záruku na pět let Hyundai, v roce 1998.

Škoda v Austrálii nabízí kromě citiga všechny modely – fabii, rapid, octavii, yeti, superb a připravuje náběh kodiaqu. Škoda po 24leté pauze působí v Austrálii od roku 2007. U protinožců působí v zeleno-bílých barvách 32 dealerů. Škoda v Austrálii prodává řádově stovky aut měsíčně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám