Hlavní obsah

Malý sedan, který naloží i supersportům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájemci o pekelně rychlý malý sedan Mercedesu třídy C mají teď o starost víc. Klasický Mercedes-AMG C 63 s výkonem 375 kW je jen slabý odvar toho, co nabízí tuningová firma Carlsson.

Foto: Carlsson

Carlsson CC63S

Článek

Víte, že AMG je u zákazníků Mercedesu nejžádanější? Ať už jen jako vizuální doplněk, tak i jako skutečný vůz s posíleným motorem. A to mluvíme o všech řadách německé automobilky. AMG prostě letí. A to i včetně Mercedes-AMG C 63, která nabízí čtyřlitrový osmiválec s dvojicí turbodmychadel s výkonem 375 kW (510 koní). Tohle auto má maximální rychlost 250 km/h (elektronicky omezeno) a zrychlení na stovku za 4,1 sekundy.

Foto: Carlsson

Carlsson CC63S

Foto: Carlsson

Carlsson CC63S

A pak je tu Carlsson CC63S. Tuning agregátu nakopnul výkon na 460 kW (625 koní) a točivý moment na 825 Nm. Tenhle ohromný nárůst se projevil na zrychlení, kdy stovka je pokořena už za 3,8 sekundy. Maximální rychlost se odpojením omezovače zvedla na 320 km/h. Když to porovnáte s dalšími vozy značky Mercedes-Benz, tak tenhle malý rodinný sedan je rychlejší než Mercedes-AMG GT S!

Samozřejmě že k úpravám patří i kit na úpravu vzhledu a aerodynamiky z uhlíkových vláken, který není nijak dramatický, zato však efektivní. Zajímavá jsou i kola s nasazenými pneumatikami o rozměrech 245/30 ZR20 vpředu a 265/30ZR20 vzadu. Ráfky jsou vlastního designu a v nabídce jsou jak ve stříbrném, tak černém laku.

Foto: Carlsson

Carlsson CC63S

Kolik úprava stojí, zatím Carlsson nezveřejnil. Víme jen, že cena doplňků na karoserii stojí 15 990 euro, tedy v přepočtu asi 432 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám