Hlavní obsah

Kia v lednu představí sportovní model s pohonem zadních kol

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská Kia zveřejnila první upoutávku na chystaný sportovní model s poháněnou zadní nápravou. Novinka bude vycházet z pět let starého konceptu GT. Zda půjde o kupé nebo sedan zatím není zřejmé.

BEZ KOMENTÁŘE: Kia GT - upoutávkaVideo: Kia

 
Článek

Konkurentem pro novou Kiu budou modely střední třídy od BMW, Audi či Mercedesu. Kia se pochlubila prvním videem, na kterém není samotné auto vidět ani kamuflované, zajímavé ovšem je, že natočeno bylo na slavné Severní smyčce německého okruhu Nürburgringu.

Zde má Kia mimochodem zázemí pro testování připravovaných modelů. Další upoutávky plánuje Kia vydat během prosince, samotné odhalení proběhne začátkem ledna na autosalonu v Detroitu.

Bude mít podobné parametry produkční verze? Pod kapotou konceptu z roku 2011 je uložen šestiválec s interním označením Lambda V6 GDI (Gasoline Direct Injection) s přímým vstřikováním benzínu a přeplňováním turbodmychadlem. Zdvihový objem je 3,3 litru; nejvyšší výkon činí 290 kW (395 koní), na zadní kola se prostřednictvím osmistupňové samočinné převodovky přenáší točivý moment 534 Nm. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám