Hlavní obsah

Rebel pro mladé motorkáře

Honda představila nový motocykl. Je to pětistovka určená pro mladé začínající motorkáře, kteří mají řidičák A2. Sem se krásně vejde, má navíc úžasný styl, a přitom by to měl být motocykl jednoduchý, svižný a nezáludný.

Foto: Honda

Honda Rebel 2017

Článek

Motocykl byl vyvinut v severní Americe, ale prodávat se bude i v Evropě. Ovšem v USA se objevila i verze Rebel 300, která má agregát z CBR300, ale o ní a Evropě nepadlo ani slovo.

My se tedy budeme zaobírat verzí Rebel 500, která má agregát z CBR500R. To znamená, že jde o dvouválec o objemu 471 kubíků. Tady je naladěn na výkon 33,5 kW při 8500 ot./min a točivý moment 44,6 Nm při 6000 ot./min, proti CBR došlo k přemapování vstřikování tak, aby byl točivý moment posazen v nižších otáčkách a výkon byl hladký v celém spektru otáček.

Honda představila nový stroj pro mladé začínající motorkářeVideo: Honda

Rozvor motocyklu je 1488 mm a vpředu spoléhá na klasickou 41mm teleskopickou vidlici a vzadu na trubkové kyvné rameno poháněné řetězem. Brzdy vpředu mají kotouč o průměru 264 mm a třmen má dva pístky, vzadu pouze jeden. Kola jsou šestnáctipalcová.

Foto: Honda

Honda Rebel 2017

Foto: Honda

Honda Rebel 2017

Konstrukce stroje na klasickém trubkovém rámu nic neskrývá. Naopak dává tušit, že tohle je opravdový mladý rebel. Pomáhá k tomu i 11,2litrová nádrž, která může být lakovaná i velmi výraznými barvami.

Motocykl je jedno i dvojmístný. Stačí pomocí dvojice šroubků přidělat druhé sedadlo a hned mohou být ledviny zahřáté. Imagi motocyklu hodně napomáhá velmi nízko posazené sedlo řidiče (690 mm nad zemí) a také široká nabídka příslušenství, která zahrnuje třeba i dvanáctivoltovou zásuvku nebo štítek. Už nyní se ale objevují hlasy o přílišném použití plastů a nevkusném digitálním displeji. Uvidíme, co na to řeknou zákazníci. Cena motocyklu ještě nebyla zveřejněna.

Foto: Honda

Honda Rebel 2017

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám