Hlavní obsah

Alfa Romeo představuje vlastní SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký zájem o vozy SUV znamená, že i značky, které nikdy neměly podobný automobil, jej nyní připravují. A tak tu máme i Alfu Romeo Stelvio.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Stelvio

Článek

Tohle SUV má ambice stát se nejrychlejším vozem své kategorie na severní smyčce okruhu v německém Nürburgringu. Mělo by prý pokořit i Porsche Cayenne Turbo S, uvidíme. Taková informace je pro koncového zákazníka stejně silně nedůležitá.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Stelvio

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Stelvio

Jmenované auto hodně pochytilo od modelu Giulia. A to jak technicky, tak i vizuálně. Stelvio bylo představeno v americkém Los Angeles ve verzi QV, která má šestiválec o objemu 2,9 litru s výkonem 375 kW. Na stovku zrychlí tahle raketa za 3,9 sekundy.

Dvě slabší verze dostanou přeplňovaný dvoulitrový benzínový čtyřválec s výkonem 209 kW. Ani tohle nejsou pomalé vozy. Z 0 na 100 km/h zrychlí za 5,4 sekundy.

Základ, jak jsme již napsali, je v giulii, takže je tu stejný podvozek a technika, která v hojné míře využívá hliník, vysokopevnostní ocel a také hořčík. I proto se podařilo srazit hmotnost vozu na zajímavé hodnoty. QV s manuální převodovkou váží 1580 kg. Všechny vozy přitom budou mít ve standardu pohon všech kol.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Stelvio

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Stelvio

V interiéru budou sedadla obšitá kůží a dva displeje (za volantem nabídne úhlopříčku sedm palců, uprostřed přístrojové desky pak 8,8 palce).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám