Hlavní obsah

Bugatti ukázalo, jak v Údolí smrti testovalo 1500koňový chiron

Novinky, maž

Bugatti Chiron, nejrychlejší produkční auto světa, využívá fascinující technický základ. A ten se musí důkladně otestovat. Automobilka nyní zveřejnila video, na kterém ukazuje testy v extrémním počasí kalifornského Údolí smrti.

BEZ KOMENTÁŘE: Bugatti Chiron testování v Death ValleyVideo: Bugatti

 
Článek

Čtyři chirony najely během jednoho měsíce 35 tisíc kilometrů v teplotách přes padesát stupňů. Cesta vedla z Los Angeles přes Údolí smrti do Denveru. O rychlostech testovaných chironů se automobilka nezmiňuje. Moc se nám ale nechce věřit, že by tyto stroje jezdily v Údolí smrti na zcela prázdných, kilometry dlouhých a suchých silnicích nejvýše povolených 70 mph (112 km/h).

Osmilitrový šestnáctiválec dopují čtyři turbodmychadla, výkon činí neuvěřitelných 1500 koní (1103 kW). Stejné hodnoty, tedy 1500 newtonmetrů dosahuje i točivý moment. Motor je spojen s automatickou sedmistupňovou převodovkou DSG a pohonem všech čtyř kol.

0-300 km/h za 15 sekund

Na 100 km/h se nový model pojmenovaný po slavném závodníkovi Louisi Chironovi dostane za 2,3 sekundy. Zrychlení 0-300 km/h zvládne za 15 sekund.

Chiron zrychluje až do hodnoty 420 km/h, která je elektronicky omezena. Cena vozu je 2,4 miliónu euro, tedy asi 65 miliónů korun. Produkce je omezena na 500 kusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám