Hlavní obsah

Jaguar zlevňuje. Nasadí čtyřválce do F-Type

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaguar testuje sportovní kupé F-Type se čtyřválcovými motory, a dokonce prý i s dieselem. Přijít by měly s faceliftem příští rok.

Foto: Jaguar

Jaguar F-Type SVR (2016)

Článek

Koupit si jaguar není úplně snadné. Tedy ne, že byste nemohli přijít k dealerovi a prostě si jedno auto koupit, ale musíte na to mít. Je spousta lidí, kteří touží po jaguarovi, ale ty peníze za něj prostě zaplatit nechtějí.

A tak se bude zlevňovat. Stejně jako u Porsche a jeho modelů 718 Boxster a 718 Cayman nasadí Jaguar do aut čtyřválce. Výsledkem by mělo být auto s cenovkou někde kolem 1,2 miliónu korun.

Jaké budou mít objemy? Budou konkurovat Porsche i v tomto ohledu (2,0 a 2,5 l)? To zatím nevíme. Britský Autocar, který už několikrát zaznamenal testovací vozy s tímto motorem, bohužel také nezná žádné podrobnosti. Ale jedno je jisté. Stejní lidé z časopisu viděli i maskovaný prototyp, který řídil šéf vývoje Jaguaru Mike Cross, a motor měl nezaměnitelný naftový zvuk.

Zdá se vám to přitažené za vlasy? Proč? Vždyť Jaguar má nové agregáty Ingenium, které nabízejí až 220 kW (300 k). A to není málo.

S faceliftem se tak možná obmění celá paleta motorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám