Hlavní obsah

Seatu letos stoupá ziskovost, pomáhá i ateca z Kvasin

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černá ovce koncernu Volkswagen začíná zlepšovat své hospodářské výsledky. Seat ohlásil od ledna do září provozní zisk 137 miliónů eur (3,4 miliardy korun), což je 11krát více než za stejné období loňského roku. Daří se hlavně modelům alhambra a ateca.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Seat Ateca

Článek

Od ledna do září vzrostl počet dodaných Seatů o 1,5 procenta na celkových 312 900 vozidel. Za loňský rok Seat prodal celkem 308 400 vozů. Hodně se prodávala alhambra (nárůst o 23 procent), leon a ateca, první SUV značky. Na kvasinského sourozence Škody Yeti registruje Seat 30 000 závazných objednávek.

Osm z deseti Seatů se exportuje. V letošním roce nejvíce stoupal turecký (40,6 procent) a švédský trh (39,4 procent). Dařilo se také v Rakousku a v Polsku (růst o 15 procent).

Seat je stejně jako Škoda Auto součástí koncernu Volkswagen. Česká automobilka  zvýšila za devět měsíců letošního roku provozní zisk o 28,1 procenta na 940 miliónů eur (25,4 miliardy korun) a od ledna do konce září prodala 606 000 vozidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám