Hlavní obsah

Vylepšili Škodu Octavii. Teď má pod kapotou 300 koní

Jestli je vám málo Škoda Octavia RS, určitě toužíte po verzi RS230. Nejvýkonnější a nejrychlejší verze je už ale vyprodaná. Ale pokud ji někde seženete a budete chtít ještě víc, bude dobré zavítat třeba do JE Design. Tady z ní vymáčknou ještě dalších sedmdesát koní navíc.

Foto: JE Design

Škoda Octavia RS230 od JE Design

Článek

S dvoulitrovým benzínovým motorem o výkonu 169 kW (230 k) dokáže standardní Škoda Octavia RS230 zrychlit z 0 na 100 km/h za 6,7 s (je o 0,1 s lepší než běžné RS) a dosáhne maximální rychlosti 250 km/h (o 2 km/h více proti běžné octavii RS). To nejlepší je na autě ale instalace mechanického samosvorného diferenciálu (jinak máte jen elektronickou náhražku XDS+). [celá zpráva]

U JE Design, ale vzali tohle auto a upravili mu chiptuningem mapování jednotky. Výkon povyskočil na 221 kW (300 koní) a točivý moment se zvedl z 350 na 430 Nm.

Foto: JE Design

Škoda Octavia RS230 od JE Design

Foto: JE Design

Škoda Octavia RS230 od JE Design

Auto navíc opatřili kitem na snížení světlé výšky o 35 mm pomocí tlumičů KW a nových pružin. Samozřejmě že světlá výška je stavitelná podle přání zákazníka. Nová jsou i dvacetipalcová kola s navlečenými pneumatikami 235/30ZR20 Continental SportContact 6. Zpoza auta vychází sonorní zvuk, který je dán výměnou celého výfukového systému se speciálním tlumičem s klapkou, která je ovládaná na dotykovém displeji infotainmentu.

Na autě je i pár karosářských úprav, jimž však vévodí vložení mračítek. Ale proti gustu… To si tam nemusí dát každý.

Foto: JE Design

Škoda Octavia RS230 od JE Design

Určitě vás zajímá, jak divoký je vůz po úpravě. Překvapivě to není tak dramatický posun. Zrychlení se posunulo na 6,6 sekund a maximálka o 8 km/h na 258 km/h.

Cena kompletní přeměny není známá, ale levné to nebude. Vždyť jen nový výfuk stojí u JE Design nemalých 2499 euro, což je 67 500 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám