Hlavní obsah

Rolls-Royce Phantom končí, a tak je o něj rvačka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle je sen všech automobilek. Oznámit ukončení modelu a docílit tím extrémní lavinu zájmu, která předčí i zbývající výrobní kapacity. Rolls-Roycu se to povedlo.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Sunrise Phantom Extended Wheelbase

Článek

Dne 31. prosince se po třinácti letech uzavře kapitola modelu Phantom. Tenhle tank na kolech, jak se mu říkalo, je ohromný luxusní koráb pro ty nejbohatší lidi planety. A ti o něj celých třináct let stáli natolik, že plnili výrobní pořadník dopředu na více než rok. Ostatně nedávno například byla předána dodávka třiceti rudých phantomů, která zamířila do čínského superluxusního hotelu The 13. Byla to největší hromadná objednávka tohoto vozu v historii.

Foto: Rolls-Royce

Flotila třiceti phantomů dorazila nedávno do čínského hotelu The 13

Vůz skončí. To jsme se dozvěděli už v březnu tohoto roku. Od té doby se ale strhla lavina. Zákazníci objednávají tolik vozidel, že sama automobilka už musí odříkat objednávky. Termín je konečný a výroba opravdu skončí. Lidé se chtějí „předzásobit“ vozem, na jehož nástupce se bude čekat více než rok.

Následovník totiž bude představen až v roce 2018. Půjde o zcela nový revoluční typ, jenž zhubne stovky kilogramů. Jeho podvozková skupina bude úplně nová a hlavně vyrobená z hliníku. Stejný podvozek pak nabídne i velké SUV, o kterém ale Rolls-Royce říká, že nepůjde o žádné Sport-Utility Vehicle (Sportovně užitkové auto), ale o vlastní třídu, protože rolls přece nemůže být „užitkový“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám