Hlavní obsah

Seat Leon dostal novou tvář i tříválec

Po Seatu Ateca je facelift modelu Leon druhou nejdůležitější novinkou tohoto roku. Úpravy mají zaručit, že auto se bude nadále dobře prodávat, byť jejich význam není až tak ohromující.

Facelift Seatu Leon: žádné dramatické změnyVideo: Seat

 
Článek

Seat se při faceliftu nedal cestou drtivé změny. Naopak. Jen drobné úpravy ukazují, že leon se prodává dobře a není třeba se tedy pouštět do výraznějších mutací, které by nemusely dopadnout dobře.

A tak je tu nová maska chladiče a nárazník. Vše má výraznější rysy a také větší porci imitace chromu. Přední světla se zásadně nezměnila, jen mají trochu upravenou grafiku.

Foto: Seat

Seat Leon facelift

Foto: Seat

Seat Leon facelift

Foto: Seat

Seat Leon facelift

Také interiér neprošel nijak zásadní změnou. Budíky i palubní počítač jsou stejné, změnil se jen infotainment, který má nyní osm palců a některá tlačítka se přestěhovala do jeho dotykového ovládání. Stejně tak při pohledu do interiéru zjistíme, že tu chybí ruční brzda, která byla nahrazena elektronickou verzí. Přibylo i tlačítko startování a polička na bezdrátové dobíjení telefonů.

Foto: Seat

Seat Leon facelift

Foto: Seat

Seat Leon facelift

To pod kapotou se objevuje největší novinka. Jde o litrový tříválec s výkonem 85 kW, který dosud v nabídce nebyl. Ostatní motory jsou stále na svém místě. Dvoulitrové TDI ale dostalo nově možnost spojení se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG. Tahle varianta má ale pouze pohon všech kol 4Drive.

Informace o voze zatím nic neříká o době příchodu na český trh.

Foto: Seat

Seat Leon facelift

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám