Hlavní obsah

Krásné video ještě krásnějšího vozu LaFerrari Aperta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Paříži byl u stánku Ferrari pořádný nával. Proč? Protože se tu představovala otevřená verze vrcholného modelu Ferrari LaFerrari s označením Aperta. Nádherné auto s dynamikou stejnou jako u kupé.

LaFerrari Aperta stojí téměř 95 miliónů korunVideo: Ferrari

 
Článek

Cvakání fotoaparátů a nervozita kameramanů, kterým někdo pořád leze do záběru je na každém stánku, kde se objevují novinky. Tady je to ale dvojnásobné, protože Ferrari je prostě Ferrari a každého zajímá.

Ferrari LaFerrari Aperta je krásné auto, které by chtěl mít asi každý v garáži. Někdo pro to, aby s ním jezdil, jiný aby ho prodal a koupil si třeba dům. Vždyť cena vozu je nějakých 3,5 miliónu euro, tedy asi 94,5 miliónu korun.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Krásné LaFerrari Aperta

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Pohled zezadu na Ferrari LaFerrari Aperta

Pod kapotou má techniku shodnou s kupé, a tedy vlastně z části i s Formulí 1. Je tu totiž vidlicový dvanáctiválec o objemu 6262 ccm (588 kW) s elektromotorem s výkonem 120 kW. Ano, jde tedy o koncepci HY-KERS, která se používá v závodních monopostech.

Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne auto za 2,9 sekundy, na dvoustovku za 7,1 sekundy a třístovkou už letí za 15 sekund. Maximální rychlost je 350 km/h.

Otevřená verze tak nijak neubírá na dynamice, kterou nabízí i kupé.

Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari Aperta

Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari Aperta

Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari Aperta

Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari Aperta

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám