Hlavní obsah

Nový Chevrolet Equinox: základ pro další Opel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní spolupráce mezi jednotlivými automobilkami je stále silnější. A tak ve velkém pokračuje i spolupráce z koncernu GM – Chevrolet a Opel. Tohle je nový equinox, který se jednou objeví v Evropě jako velký Opel.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Equinox

Článek

Nové SUV je sice o kus větší, ale také o velký kus lehčí. O celých 180 kg. A to není málo. I proto může vůz používat zcela nové motory, které jsou velmi neamerické. Vždyť základním agregátem je zážehový čtyřválec o objemu 1,5 l s přeplňováním.

Výkon 120 kW a točivý moment 275 Nm, tak asi budou stačit. Tedy uvidíme, jestli i Američanům. Myslíme si, že asi se spíš bude líbit větší dvoulitr spojený s devítistupňovým automatem. Výkon 188 kW a 353 kW je asi pro americký trh trochu přijatelnější.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Equinox

Zajímavé ovšem je, že se objeví i třetí motor, a to naftová šestnáctistovka se 101 kW a 320 Nm. Tenhle agregát se má postavit japonským a evropským vozům s nízkou spotřebou. Ano, i v Americe se už dnes bojuje o tu nejnižší spotřebu.

Chevrolet Equinox s novým designem, novým podvozkem, novými motory… To je auto, které patrně velmi brzy objevíme i v Evropě. Samozřejmě že ne pod značkou Chevrolet.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Equinox

Foto: Chevrolet

Chevrolet Equinox

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám